Oppsummering (ikke helg enda, men likevel…)

Da er sommerferien definitivt over for de fleste, noe jeg har merket på aktivitetsnivået både her på BI og ellers. Jeg oppsummerer kort uken så langt:

Argentums Maria Borch Helsengreen hadde en interessant kommentar på min bloggpost om Norges innovasjonsevne. Det viser seg at Argentum har tilgjengelig en database på sin hjemmeside som inneholder alle venturekapital-fond etc i Norden, samt alle entreprenører som har «fått» penger fra disse. Argentum har også lagt ut mye interessant og lærerikt stoff om entreprenørskap. Burde være interessant både for gründere, studenter og forskere (og journalister?).

– Jeg har mottatt en rekke interessante bøker om entreprenørskap og innovasjon i posten, som jeg gleder meg til å se nærmere på. Bl.a.»Getting to Plan B: Breaking Through to a Better Business Model» (Komisar & Mullins), «Discovery-Driven Growth» (McGrath & Macmillan) og «The Other Side of Innovation: Solving the Execution Challenge» (Govindarajan & Trimble). Alle er utgitt på Harvard Business School Press, så det er tydelig at mer læringsorienterte/iterative/prosessorienterte tilnærminger (omsider) begynner å få godt fotfeste innen disse fagene.

– Jeg gleder meg også til å lese David Starks nye bok «The Sense of Dissonance: Accounts of Worth in Economic Life«, og Casper Bruun Jensens helt ferske bok «Ontologies for Developing Things: Making Health Care Futures Through Technology«. Dette er nok litteratur for forskere (og andre spesielt interesserte). Stark (Colombia University) og Jensen (IT University, København) gjør på hvert sitt vis veldig gode empiriske analyser av økonomisker og teknologiske fenomen (finans, nye medier, helse), koblet med interessante samfunnsvitenskapelige teorier.

– Jeg reiser til Reykjavik i morgen på fagseminar sammen med de som underviser i reiseliv på BI. Det skal bli interessant å se hva som er igjen av aktiviteter på Island etter både finanskrise og askeskyer… Jeg tenker også at denne vanskelige situasjonen for noen også innebærer gode muligheter for innovasjon og nyskaping?

Reklamer


Kategorier:entreprenørskap, finansiering, innovasjon, litteratur, tjenester

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: