Gjesteblogginnlegg: ”The Nature, Discovery, and Exploitation of Entrepreneurial Opportunities»

I forelesning torsdag 16. Februar skal vi gå igjennom artikkelen til Company og McMullen som handler om karakteren, oppdagelsen og utnyttelsen av entreprenørielle muligheter.

Artikkelen diskuterer forskjellige kilder som påvirker hvordan man oppdager og utnytter entreprenørielle muligheter slik at man kan introdusere et ny produkt eller en ny tjeneste. Her er det hovedsakelig tre forskjellige aspekter; (1) endring i data om materielle ressurser, (2) endring i tolkning, eller (3) endring i fortolker. På basis av disse tre aspektene har de indentifisert tre forskjellige tilnærmingen om hvordan aspektene henger sammen.

De tre forskjellige tilnærmingen har til sammenlikning 2 konstante og 1 variabel aspekt. For eksempel mener den økonomiske tilnærmingen at entreprenørielle muligheter identifiseres ved endring i data om materielle ressurser, mens tolkning og fortolker er konstant. Videre har vi kulturell kognitiv tilnærmingen. Her mener man at muligheter oppdages ved en endring i tolkningen, mens data og fortolker er lik. Til slutt har vi sosiopolitisk. Her mener man at fortolkeren av informasjon endres, mens data og tolkningen er konstant.

Hvordan disse faktorene spiller på hverandre for å skape en mulighet, og hvordan man kan lage en strategi for å oppdage og utnytte disse mulighetene, får dere vite på torsdag!

Skrevet av: Eskild, Truls, Caroline og Emilie!

Reklamer


Kategorier:diverse

1 svar

  1. I denne artikkelen kommer det frem 3 elementer som fremmer de entreprenørielle mulighetene.

    Endring i data er med på å fremme økonomiske tilnærminger, noe som kan i utgangspunktet gi like forutsetninger til entreprenørielle muligheter til alle som ønsker dette. Det vi har tolket er at dette gir samme grad av innovasjon.

    For at det skal bli noe avvik i grad av innovasjon i bedrifter, føler vi at det sosialpolitiske tilnærmingen tilrettelegger kulturelle kognitiv tilnærming i den grad at individer tolker ulike situasjoner ut fra hvordan samfunnet tilrettelegger disse mulighetene for entreprenører.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: