Gjesteblogginnlegg: Reconceptualizing entrepreneurial exit: Divergent exit routes and their drivers

Artikkelen er skrevet av Wennberg, K., Wiklund, J., DeTienne, D. and Cardon, M.S. Og er publisert Journal of Business Venturing. 2010.

Artikkelen tar for seg utviklingen av en modell for entreprenøriell oppløsning eller salg av bedrifter med høye eller lave prestasjoner. Modellen er empirisk testet med to svenske databaser som hadde 1735 nyetablerte bedrifter gjennom 8 år.

Formålet med denne forskningen er å gi et innblikk i hvilke faktorer og i hvor stor grad disse faktorene spiller inn ved salg eller oppløsning. De 5 faktorene denne forskningen er bygget rundt er:
–    Entreprenøriell erfaring
–    Alder
–    Utdannelsen
–    Deltidsjobb
–    Reinvestering

Alle disse faktorene påvirker entreprenøren forskjellig ved vurdering av bedriften. Eksempelvis kan man se på en person med videregående skole mot en annen som har fullført sin masterutdannelse ved et prestisjefylt universitet. Alternativlønningen hos personen med mastergrad er høyere enn en som kun har hatt videregående. Dette kan påvirke entreprenøren med masterutdannelse til å selge eller oppløse bedriften raskere, fordi alternativlønningen er høyere.

Vi kommer med flere utdypende eksempler til faktorene som påvirker salg eller oppløsning, basert  på forskningen i artikkelen. Vi møtes torsdag 15.03 kl 12:00!

Skrevet av Thomas Talsnes og Øystein Semmingsen

 

Reklamer


Kategorier:diverse

4 svar

 1. Vi fant en litt interessant artikkel i forhold til exit-strategier. Dere kan jo ta en titt om dere vil!

  http://www.inc.com/guides/2010/10/how-to-choose-an-exit-strategy.html

 2. Dette var en meget bra forelesning, med Exit- planer.. Noe vi ikke har tenkt så mye på tidligere før denne timen. Vi tenker å bruke en av artikklene ang exit- plan i oppgaven vår. Så vi lurer på; Hvordan bør vi gå frem ovenfor bedriften vår med dette? Vi har spurt dem om exit- planen deres, og da sa de bare at de har vært inne på tanken og er event. villige til å selge. Bør vi gå noe mer inn på dette? Og bør vi sette opp et forslag til exit- plan for dem?

 3. Jag sprang på denna artikeln om Exit strategies, ett ganska så lätt artikel att förstå och skriven på ett litet roligare sätt. Men samtidigt som man får ett insyn på hur viktigt detta är, läs detta också tycker jag!

  http://www.entrepreneur.com/article/78512

  Madi

 4. Dette med exit-strategier er tydelig viktig for bedrifter og personene bak, men vi kom over et litt komisk blogginnlegg av økonomen Tom Staavi om en mulig exit-strategi for Island i sine krisetider i 2010. Dette er et makro-relevant eksempel på en «mulig» exit-strategi vi anbefaler å lese. (særlig hvis du har makroøkonomi eksamen med oss 4. juni)

  http://tomstaavi.vgb.no/2010/01/06/tilby-island-fusjon-med-norge/

  Alexander og Daniel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: