Norges beste Studentbedrift 2013 er Sjøsikker fra Handelshøyskolen BI Oslo.

BI hadde gleden av å sende Sjøsikker SB til NM i «Årets Studentbedrift», som ble holdt 5.-6. juni etter at bedriften vant fylkesmessen i Oslo 16 april. Sjøsikker stakk av med seieren igjen og mottar 40.000 kroner samt at de skal representere Norge under EM i Liege i Belgia 3.-5. juli. I tillegg har de fått tilbud om 70.000 kroner fra Hyundai om de ønsker å utvikle bedriften. Dette har de ikke tatt stillig til enda.

sjosikker-sb---norges-beste-studentbedrift-i-2013(Ungt Entreprenørskap 2013)

Juryens begrunnelse for 1. plassen var «Det finnes lignende løsninger i andre nisjer av markedet, men dette selskapet har funnet et vindu i markedet som juryen oppfatter som åpent. Vi ser et nyttig produkt som øker sikkerheten for mange mennesker og som har potensiale til å bli noe både kult og tøft for målgruppen, som er både foreldre, ungdom og barn. Teamet svarer bra for seg og det virker som de har klare mål og strategier, ambisjoner og en god forretningsplan som er skalerbar. Dette er ikke bare et smart og godt produkt, men også grunnlaget for en bedrift som kan få suksess, også internasjonalt» (Ungt Entreprenørskap 2013).

IMG_1200Under årets NM for Studentbedrifter var det 23 studentbedrifter fra hele landet som deltok. NM for Studentbedrifter drives i regi av Ungt Entreprenørskap. Ungt Entreprenørskap tilbyr et bedriftsprogram i høyere utdanning, der de starter en studentbedrift. Studentene skal da samarbeider om å starte, drive og avvikle sin egen bedrift, den registreres også i Brønnøysundregistrene. De støttes av mentorer fra næringslivet og har fagpersoner ved utdanningsinstitusjonene som veiledere.

Sjøsikker ble startet da Ove-Henrik Røine som går siste året på økonomi- og administrasjon, tok valgfaget «Organisering av ny virksomhet» på Handelshøyskolen BI, hvor man skal etablere en studentbedrift. Faget foreleses av Gerhard Schjelderup som også var veileder for bedriften. På laget fikk Ove-Henrik med seg Christian Frost Røine som studerer andre året på finans på Handelshøyskolen BI og Fredrik Eriksen som går siste året på elektroingeniør på Høgskolen i Oslo. Alle guttene er vokst opp med tilgang til sjø og båtliv, og dermed er produktet et resultat fra egne erfaringer. De oppdaget at det å bruke dødmannsknappen var et tiltak, og noe de sjelden gjorde. Dermed ønsket de en ny løsning ut på markedet, og har nå kommet opp med en ideen om en trådløs dødmannsknapp. Denne løsningen skal øke tryggheten og sikkerheten når man ferdes til sjøs.  “Jeg oppfatter at Sjøsikker ikke bare har et godt produkt, en konkret og god plan for gjennomføring, men også kan være med på å bidra til at man sparer liv på sjøen. Jeg er svært stolt over at Røine og apparatet vant den annerkjennelsen de fortjener” sier Gerhard Schjelderup.

sjosikker-sb---pa-scenen(Ungt Entreprenørskap 2013)

Vi ønsker de lykke til i EM og med videre utvikling av bedriften!

Reklamer


Kategorier:entreprenørskap, forretningsmodell, forretningsutvikling, innovasjon, læring og omstilling, oslo, produktutvikling, utdanning

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: