Entreprenørskap – nytt studieår

Det nærmer seg august, og det siger stadig inn noen flere kolleger på kontorene her på BI. Nå skal nytt studieår forberedes. Det har vært en deilig sommer med både sol og sjø, og jeg har også fått tid til å gjøre ferdig manuset til ny lærebok i teknologi-entreprenørskap som skal ut på det europeiske markedet til høsten (se en liten smakebit her).

Oppfinneren Doc i filmen Back to the future laget tidsmaskin av en DeLorean. En entreprenør ville også skapt et marked for den.

Oppfinneren Doc i filmen Back to the future laget tidsmaskin av en DeLorean. En entreprenør ville også skapt et marked for den.

Om bare tre uker skal vi ta i mot et nytt kull studenter til bachelorstudiet i entreprenørskap og økonomi. Det blir stas! Alltid like spennende å bli kjent med de som har valgt seg til dette studiet. Som regel er de en mangfoldig gjeng: Noen med store ambisjoner om å starte det «neste Apple» – andre med en drøm om å starte verdens koseligste cafe. Noen med interesse for design og kreative fag, andre med interesse for investeringer og økonomi. Eller teknologi. De aller fleste har valgt studiet fordi de både vil ha en solid økonomisk utdanning, og et annerledes og litt morsommere studie. Pose og sekk altså – og det tror jeg de får også.

Når de nye studentene dukker opp et stykke ut i august vil de møte fantastiske Tor Haugnes (youtube-foreleseren vår) i introduksjonskurset til entreprenørskap. Da skal de utvikle nye idèer for en kjent bedrift på gründercamp. De skal ut og intervjue gründere for å finne ut hva de har gjort for å lykkes (og hvilke utfordringer de har møtt). De skal trene på å utvikle egne forretningsidèer.

Våre andreklasse-studenter skal starte egen bedrift (ofte en «studentbedrift»). I vår vant en BI-gruppe NM i studentbedrift, og de har i sommer vært med i EM i Belgia hvor de imponerte stort. Tredjeklasse-studentene skal studere internasjonalt entreprenørskap i høst – om de ikke har reist til utlandet på utveksling, og de er nok i full gang med å klekke ut idèer til spennende bacheloroppgaver som skal skrives til våren.

Og det skjer mer: Vi skal åpne et «co-working space» for studentene! Vi gleder oss veldig til å få et eget lokale hvor studenter kan møtes for å utvikle idèer. Her vil det jobbes! Mens noen møtes for utvikle produkter og bedrifter, vil andre delta i workshops for å løse utfordringer for etablerte bedrifter. Og noen ganger vil vi hente inn spennende gjesteforelesere (les entreprenører).

Det er også veldig morsomt å se hvordan næringslivet nå vil lære mer om metoder for entreprenørskap og innovasjon. I løpet av høsten skal vi undervise en rekke norske bedrifter og organisasjoner i innovasjonsledelse, forretningsmodeller, Lean startup-metodikk, kreativitet og kommersialisering. Velkommen til nytt semester!

Reklamer


Kategorier:co-working space, entreprenørskap, innovasjon, læring og omstilling, utdanning

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: