Kjenner du en gründer? (om entreprenørskapskultur)

bilde 3Betyr inspirasjon, rollemodeller og gode råd noe for unge som vil starte bedrift? Klart det. Men betyr det så mye at flere tar skrittet og prøver seg?

Jeg kom akkurat over et paper fra Martin Andersson og Johan P. Larsson, to dyktige svenske entreprenørskapsforskere. De mener å kunne dokumentere at dersom du bor i et nabolag med flere gründere, så øker sjansen for at du vil starte bedrift selv. Dette virker egentlig ganske opplagt. Fra før vet vi jo at barn av selvstendig næringsdrivende foreldre oftere blir gründere, og Anna Le Saxenian har funnet slike sammenhenger i utviklingen av Silicon Valley. Og konsekvensene av Andersson og Larssons funn kan være ganske interessante. Jeg tenker på den enorme framveksten av gründer-hus (eller «co-working spaces» som de kalles) i de fleste større byer for tiden (Oslo har MESH, 657, Gründernes Hus, StartupLab, m.fl.). Jeg har i tidligere bloggposter gitt uttrykk for at jeg har sans for dette fenomenet. Vi vet ikke (enda) om slike tiltak fører til mer eller bedre entreprenøskap, men det er jo supert at unge gründere har et miljø å jobbe i, som gir inspirasjon, som er sosialt – og kanskje finner man gode råd og gode partnere der også. Men om det er sant at entreprenørielle nabolag bidrar til mer entreprenørskap, så kan vi jo tenke oss at det vokser fram en «entreprenørskapskultur» i byene også kan ha en slik effekt? I så fall begynner dette å bli veldig spennende. Vi ser hvordan det pulserer på gründerhusene, hvordan utdanningsmiljøene har begynt å fronte entreprenørskap, og hvordan næringslivet har begynt å fatte interesse for dette…

Reklamer


Kategorier:co-working space, entreprenørskap, forskning

1 svar

  1. Hotellkongen Petter Stordalen fikk merke at det kan koste å ikke registrere et varemerke da rettighetene til navnet “The Thief” skulle avgjøres. Hotellet åpnet i januar 2013, men Stordalen søkte aldri om varemerkebeskyttelse. Tabben ble heller kostbar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: