Reklame: ny lærebok i teknologi og entreprenørskap

Evers et al Tech EntrepDe aller fleste lærebøker i entreprenørskap er skrevet i USA. Men det er annerledes å starte bedrift i Norge, Sverige eller Italia enn i California og Boston. Folk er forskjellige. Samfunn er forskjellige. Økonomien er organisert forskjellig. Likevel har vi selvsagt mye å lære av amerikanerne og vi henter mye inspirasjon fra suksess-historier som Apple, Google, Facebook, osv.

Jeg har undervist mange forskjellige fag som har med innovasjonsledelse og entreprenørskap å gjøre de siste 10 årene, og det har ofte vært vanskelig å finne godt pensum. Da forespørselen kom fra et par kolleger i Irland om å skrive en ny lærebok for europeiske studenter var det derfor lett å svare ja.

Vi har forsøkt å ta med oss en del av det beste fra internasjonal (også amerikansk) kunnskap om entreprenørskap og teknologi. Og vi har sørget for å fokusere mest på europeiske eksempler og kontekst. Svenskene har lykkes bra med Spotify og Skype, finnene med AngryBirds. I Norge har vi noen kule bedrifter som Meltwater og Salma. Disse og mange flere finnes som caser og eksempler i boken.

Det har vært  morsomt og interessant å skrive lærebok, ikke minst har jeg måttet tenke gjennom hvordan vi underviser slike fag – hele tiden i skjæringspunktet mellom praksis og kunnskap fra forskning – aldri bare (tilfeldig) praksis eller bare (abstrakt) teori. Kanskje fungerer slik undervisning aller best når man gjør entreprenørskap i praksis, og samtidig får muligheten til å tenke gjennom hva som fungerer og hvorfor. Nå gjenstår det å teste boken i klasserommet (jeg har tyvstartet litt allerede), men de som har lest boken har i alle fall gitt gode tilbakemeldinger.

Reklamer


Kategorier:entreprenørskap, litteratur, utdanning

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: