Vi skal til London

Det som skapes av entreprenørskaps-vennlige «økosystemer» i en rekke av byene i Europa (og andre steder) nå er superspennende. Plutselig er det blitt trendy med å være – eller jobbe sammen med – gründere. Noen av de sterkeste motorene for denne utviklingen ligger i London, Stockholm og Berlin. Men en rekke andre byer kommer raskt etter, og Oslo er faktisk en av disse! (The Arctic Startup kan være et sted å starte utforskningen). Det sies at Charles Armstrong (grunnlegger av «The Trampery» med flere co-working spaces i London) har blitt fascinert av det som skjer her i byen, og han bidrar aktivt med å bygge nettverk mellom Oslo og London i disse dager, blant annet sammen med 657, MESH og andre. Johan Brand (gründer, bl.a. Kahoot) bor dels i London og dels i Oslo, og melder om spennende utvikling i relasjonene mellom disse to byene.

Dette må vi finne mer ut av, tenkte jeg, og nå skal vi på tur til London og Cambridge (mer om Cambridge senere), mange av oss som underviser i entreprenørskap og forretningsutvikling på BI. Området i øst-London (Hackney, m.m.) skal utforskes, hvor co-working-spaces popper opp over alt, hvor universitetene og de store bedriftene skjønner at de må delta for å ikke tape terreng, og hvor kulturliv og business koples sammen og skaper sosialt liv og røre.

Det er naturlig at BI har en rolle i det som skjer i Oslo (og andre norske byer). Våre studenter får usannsynlig mer ut av studiene ved å kople seg på en del av det som skjer utenfor huset vårt, i tillegg til at vi lager en del tilsvarende muligheter inne på BI også. Våre forelesere og forskere må også delta i dette, både for å forstå hva som foregår, og fordi vi kanskje kan ha noe å bidra med. Jeg har sagt det før også; vi har ikke bevis for at denne trenden fører til mange flere bedrifter med suksess, men det kan ikke utelukkes. Og du verden så morsomt og inspirerende det må være å være gründer i et slikt miljø!

Reklamer


Kategorier:co-working space, entreprenørskap, innovasjon, oslo, teknologi

2 svar

  1. Veldig spennende. Entøk var forresten på besøk hos et co-workingspace i Riga, Latvia sist fredag. Interessant å høre hvordan de jobber, skapte kontakter utenfor landegrensene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: