Trening i entreprenørskap virker!

bilde 1Hva er effekten av å trene på entreprenørskap i ung alder? Dette spørsmålet har to ledende svenske forskere undersøkt. De tok for seg ungdomsskoleelever som hadde tilbud om elevbedrift på skolen. Så spurte de: Vil disse ungdommene gjøre det bedre når de kommer ut i arbeidslivet? For å undersøke dette har de faktisk sjekket det ut; 11-17 år etter ungdomsskolen, hvordan går det med dem? De ble sammenlignet med en kontrollgruppe med relativt like elever, men som ikke deltok i noen slik trening.

Svarene er veldig interessante:  I gjennomsnitt er det mindre arbeidsledighet i denne gruppen. De har høyere lønn, og det er flere av dem som er blitt ledere. Det er også flere i denne gruppen som fullfører høyskole eller universitetsutdanning. Alt dette til tross for at karaktersnittet på ungdomsskolen i denne gruppen var litt lavere enn normalen.

Ok, så trening i entreprenørskap kan altså gi fordeler i arbeidsmarkedet, dersom de ikke starter bedrift, men bidrar til å utvikle etablerte bedrifter i stedet. Bra, for det etablerte arbeidslivet trenger innovatører i årene som kommer!

Men hva med oppstart av bedrift da, blir det gründere av disse folkene? Til en viss grad, ja. Det er høyere sjanse for at de som har trent på entreprenørskap starter sin egen bedrift. Og de tjener mer penger enn andre gründere.

Forskerne oppsummerer slik: Trening i entreprenørskap gir bedre utholdenhet, kreativitet og framtidstenkning. Dette gjør at man lykkes bedre som gründer, men ikke bare det, arbeidsgivere setter også pris på slike egenskaper. Velkommen til framtiden.

Kilde: Wennberg og Elert (2013) «The Effects of Education and Training in Entrepreneurship», Ratio.

Reklamer


Kategorier:diverse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: