Opp og fram med Travayl.com

En suksesshistorie med (litt) fødselshjelp fra Innovasjon Norge og BI Coworkingspace. Christoffer Moen, Sebastian Berge og Erik Hauglid startet på nyåret 2014 nettstedet travayl.com. Nylig fikk de etablererstipend fra Innovasjon Norge og har reist over til California i USA for å videreutvikle konseptet før de lanserer for allmennheten.

Alle tre har erfaring fra ENT-ØK linja på BI og er både fremoverlente og optimistiske på egne vegne. Travayl.com er et nettsted hvor man kan finne ut hvor man kan dra på sin neste reise og få tips fra venner hva man burde gjøre på forskjellige steder. Når man vet hvor man vil dra, kan man enkelt finne hotell/fly til det stedet til best mulig pris, forteller Sebastian Berge.

Med et etablererstipend og spennende kontakter fra Innovasjon Norge i bagasjen lurte vi på hvordan de gikk fram?
Sebastian forteller at de tok å sendte inn en vanlig søknad inn til Innovasjon Norge som alle andre, men påpeker at søknadsprossessen var mye mer omfattende og tidskrevende enn noen av de hadde trodd. Vi fant en kontaktperson i Innovasjon Norge som vi ringte før vi sendte inn søknad for å finne ut av hva som var viktig i en søknad – det å opprette en dialog tidlig med Innovasjon Norge gjorde mye.

Før vi i det hele tatt sendte inn søknad så var vi godt igang med utvikling av nettsiden ved hjelp av en frilanser som vi ansatte via Elance.com. Vi satset med egne penger først for å vise at dette var ikke bare en ide – men noe vi faktisk ville kjøre på med. Alle kan ha en god ide, men det å faktisk gjøre noe med det er noe helt annet.

Travayl er ikke den første oppstartsselskapet til gutta. Travayl startet som først en reiseblogg i fjor sommer, som ble til nettbutikken Ekvipp hvor de solgte reiseeffekter. Vi lærte mye av dette, forteller Sebastian, både om oss selv og det å drive business i praksis. Vi fant fort ut at det var mye mer spennende å jobbe med noe som vi har utviklet fra bunn og som er skalerbart, samt presentabelt for investorer, smiler en blid ENT-ØK gründer.

Selskapet har hatt mange arbeidstimer nede i Co-workingspacet og om vi ikke er født her nede, i BI-kjelleren, er vi takknemlig for muligheten vi har fått for kunne jobbe og diskutere business med andre studenter som er opptatt av entreprenørskap i praksis. Vi oppfordrer alle BI-studenter til å prøve travayl.com og gjerne gi oss en tilbakemelding om hvordan de opplevde tjenesten, det er brukerne som avgjør, alltid brukerne avslutter Sebastian.

Fra venstre: Sebastian, Deimante (tidligere intern på sosiale medier) Erik og Chris 

Fra venstre: Sebastian, Deimante (tidligere intern på sosiale medier) Erik og Chris

Reklamer


Kategorier:diverse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: