Historien om hvordan tre ENT-ØK studenter fra BI ble første norske selskap i 500Startups!

500Startups er en av verdens mest kjente og blant de beste tech-akseleratorer, lokalisert i Silicon Valley. De har et par tusen søkere til hver batch og tar inn ca 30 selskaper, Techpear er første norske selskap gjennom nåløyet og gutta er nå på plass i vest. De har sendt oss denne rapporten.

Techpear på tur, fra venstre: Paal Stian, Eivind og Sebastian

Techpear på tur, fra venstre: Paal Stian, Eivind og Sebastian

Skrevet av Paal Stian Aagenæs
Techpear.com er en plattform som hjelper studenter å få internship og bedrifter å finne riktige interns. Formålet med plattformen er å hjelpe studenter få arbeidserfaring før de skal ut i arbeidslivet etter endt skolegang. For bedrifter er målet at de skal spare tid og penger gjennom å få bedre interns. Studentene lager en profil med info om seg selv og hvilke ferdigheter de har. Så går de gjennom bedriftenes spennende stillinger og velger den/de som passer dem og søker. Søknadsprosessen er slik at de svarer på tre screening spørsmål og tar en quiz innenfor det området stillingen er.

For bedriftene, så registrer de seg og legger ut en stilling de ønsker fylt. De lager så er beskrivelse på hva stillingen går ut på, og tre spørsmål. Så velger de en quiztest innen det området stillingen er. Når søkeren har svart på spørsmålene og fullført testen blir de rangert hvor de som har gjort det best er på topp.

Så er det over til hvordan oppsto Techpear?
Vi er tre grunnleggere av Techpear, Sebastian Almnes, Eivind Grønn og Paal Stian Aagenæs. Vi møtte hverandre høsten 2013 på Entreprenørskap og Økonomi ved BI i Oslo. Vi hadde ingen kjennskap til hverandre før vi kom dit, men vi fikk god kontakt gjennom Gründercamp som ble arrangert i et samarbeid mellom BI, Ungt entreprenørskap, og Microsoft. Etter dette begynte vi å diskutere og kaste ideer på hverandre og det ene førte til det andre. Vi har endret ideen vår opptil flere ganger siden da, og JA vi har gjort mye feil. Målet vårt er å ikke gjøre samme feil to ganger, og det har vi klart. Men det er fortsatt mange feil å gjøre. Vi bestemte oss for å kjøre på for fullt ved påsketider. Da hadde Tor tipset oss om Startuplab som er en inkubator som holder til i forskningsparken. Vi fikk lov å komme dit og pitche ideen vår. De sa de hadde 30 min til rådighet og det virket ikke som de forventet så mye av tre gutter fra BI. Men møte varte 1t og 30min så må det ha vært noe riktig. Vi fikk så mulighet til å sitte på et kontor der, og takket ja med en gang. De sa de gjerne ville se mer enn PP og spurte når vi kunne ha det klart. Rett over påsken sa vi, vi var da bare et par dager unna påskeferien. Det virket ikke som de trodde vi skulle klare det. Men ved å jobbe døgnet rundt og sove på kontoret hele påsken, klarte vi å ha en betaversjon klar til første arbeidsdag etter påskeferien. Da virket de imponert, og siden har vi hatt kontor der og god kontakt med de som jobber der.

For tre uker siden var det er foredrag hos Startuplab, det var Sean Percival som snakket. Han er et forbilde for mange og en del av teamet til 500Startups. 500Startups er en akselerator som tar inn startups og hjelper dem tvike konseptene sine og komme ut i markedet. De har et par tusen søkere til hver batch og tar inn ca 30 selskaper. Etter foredraget Pitchet vi Sean, og han ba oss sende et Pitch-dekk på mail. Vi ventet på tilbakemelding og ante ikke hva de tenkte. Men så fikk vi mail om at vi kom til intervju og vi kunne velge om vi ville ta det over google handout eller hos dem i USA. Vi tenkte det beste ville være å dra over, men bestemte oss for vi ikke ønsket å bruke det lille vi hadde av penger på noe som kunne bli bomtur. Vi begynte å google og lese om andre som hadde hatt intervju så vi kunne forberede oss så mye som mulig. Intervjuet var midt på natten ettersom det er litt tidsforskjell mellom Norge og USA. Etter intervjuet satt vi der og spurte hverandre, gikk dette bra eller dårlig? Ingen var sikre, så da gjensto det bare å vente i seks dager, som føltes som seks år. Så kom mailen hvor det sto at vi var invitert til å ta del i batch 11 av akseleratorprogrammet til 500Startups. Vi brukte to sekunder på å lese det en gang til før vi sendte mail og takket JA. Fra vi fikk tilbudet til oppstart var det bare 13 dager, så det var ikke mer en tiden og veien for å fikse flybiletter, bosted, visum m.m.  Så satt vi på flyet ut på et nytt eventyr som første startup fra Norge til å ta del i 500Startups sitt program!

Vi har nå vært her i snart en uke, og føler oss hjemme. Det er veldig mange dyktige mennesker med spennende ideer samlet under ett tak. Teamet til 500 er dyktige og hjelpsomme, men det er du som driver firmaet ditt. De er der for å hjelpe så godt de kan, men gjør ikke jobben for deg. 500 er utrolig sterke på nettverk gjennom medarbeidere/ansatte, tidligere batcher, firmaer som vil bygge et forhold til up and comming startups. De har også mange som gjør det bra i næringslivet som ønsker å være mentor for startupene hos 500.  Så kan ikke si annet en at Norge har litt å lære av Sillicon Valley og 500Startups.

Nå ser vi frem til fire måneder hvor vi skal lære nye ting, videreutvikle oss og ideen vår før demoday som er målet (ca i beg. av februar). Der skal vi holde en pitch for mange Sillicon Valley Investorer. Det kommer til å bli en erfaring for livet, med utvidelse av nettverk og venner.

Følg oss gjerne på Facebook, fortell om oss i ditt nettverk og registrer deg gjerne på techpear.com!

techpear-com

Reklamer


Kategorier:diverse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: