The Nature, Discovery, and Exploitation of Entrepreneurial Opportunities

Blogginnlegg gruppe 5 ENT3503: Caroline Høgheim og Adele K. Dahl

Artikkelen ”The Nature, Discovery, and Exploitation of Entrepreneurial Opportunities” av Yosem E. Companys & Jeffery S. McMullen handler om hva entreprenørielle muligheter gjør, og hvordan bedrifter kan oppdage og utnytte disse mulighetene til å skape verdier og opprettholde konkurransefortrinn.

Tre nye skoler er identifisert: Den økonomiske skolen hevder at entreprenørielle muligheter eksisterer som et resultat av fordelingen av informasjon om materielle ressurser i samfunnet. Den kulturelle kognitive skolen hevder at entreprenørielle muligheter eksisterer som et resultat av miljø tvetydighet og kulturelle ressurser tilgjengelig for å tolke og definere disse mulighetene. Til slutt, understreker den sosiopolitisk skole rollen nettverk og politiske strukturer i å definere entreprenørielle muligheter. Den sosiopolitiske skolen har et stort potensial som brobygger mellom de to andre skolene så lenge man er dyktig på datainnsamling og tolkning av disse.

Videre diskuterer Companys og McMullen strategier for å oppdage muligheter og utvikle vekst. Økonomiske og sosiale strategier, og kulturelle og politiske strategier, og integrasjonene mellom disse som fører til konkurransemessige fordeler.

Reklamer


Kategorier:diverse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: