Individuelt entreprenørskap

Blogginnlegg gruppe 9, ENT3503: William Melby, Stian Wilson og Daniel Nilsen.

Artikkelen Resources, Capabilities and Entrepreneurial Perceptions, skrevet av Yasemin Y. Kor, Joseph T. Mahoney & Steven C. Michael fremstår som en grundig gjennomgang av sentrale entreprenørielle teorier som er skrevet gjennom tidene. Den videreformidler hvor viktig entreprenørskap er, både for individer, bedrifter, og økonomien som en helhet, og verdsetter entreprenøren som en nøkkelrolle for vekst i bedrifter.

Forfatterne deler artikkelen inn i fire hoveddeler, hvor de starter med å forklare viktigheten rundt subjektivitet hos entreprenøren med vekt på utforskning og kreativitet. Videre støtter den Penrose` teori om hvordan den individuelle entreprenøren former firmaet med grunnlag i tidligere erfaringer, og hvordan disse erfaringene kan være avgjørende for suksess. Deretter går den dypere inn på hvordan entreprenørens personlighet er formet av tidligere erfaringer, som tidligere arbeidsplasser, bransjeerfaringer og erfaringer ved tidligere styrearbeid, og hvordan dette kan påvirke avgjørelsene entreprenøren velger å ta. Den fastslår viktigheten bak riktig bruk av ressurser, og hvordan gode entreprenører evner å bruke ressursene sine på best mulig måte.

Ved at gamle teorier blir satt opp mot hverandre, uten nødvendigvis å utdype innholdet i disse teoriene, kan artikkelen bli noe utfordrende å jobbe med, da det kreves bakgrunnskunnskap for å få den fulle forståelse for argumentasjonen. Dette resulterer i en modell som fort kan virke svak, noe som muligens grunner i lite forskning på feltet. Forfatterne oppfordrer derfor til videre forskning for å kunne utvikle en bedre teori som sammenkobler ledelse og entreprenørskap for å skape en dynamisk og integrert subjektivitetsteori innen entreprenørskap.

Kilde: Kor, Y.Y., Mahoney, J.T. and Michael, S.C. (2007) “Resources, Capabilities and Entrepreneurial Perceptions”, in Journal of Management Studies, vol.44(7)

Reklamer


Kategorier:diverse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: