Samarbeid – Faktor til vekst?

Blogginnlegg gruppe 8, ENT3503: Fredrik Brekmo, Jason Lam og Alexander Myrvold

Er samarbeid på tvers av bedrifter og bransjer en viktig faktor for å skape vekst? I artikkelen ”Strategic Entrepreneurship, Collaborative Innovation, and Wealth Creation” av David J. Ketchen, R. Duane Ireland og Charles S. Snow tar de for seg denne problemstillingen, og argumenterer hvorfor samarbeid mellom forskjellige aktører i diverse markeder kan samarbeide for å skape vekst.

I denne artikkelen går de først gjennom hva som defineres som strategisk entreprenørskap og samarbeidsinnovasjon, og videre forklarer hvordan en skal integrere dette inn i en bedrift for å skape vekst.

Vi trenger en variasjon av både innovative bedrifter og store etablerte selskaper for å skape en fungerende og god økonomi. Små og store bedrifter drar fordeler ved å inngå samarbeid med hverandre for å oppnå best mulig resultater. Store etablerte selskaper kan bruke mindre bedrifter til underleverandører hvis ikke selskapet har kapasitet eller kunnskap til å produsere produkter eller tjenester, som de trenger for å opprettholde innovasjonen. Et slikt samarbeid er det som defineres som en samarbeidsinnovasjon. Det som menes ut fra dette er at to virksomheter går sammen for å dekke deres behov og nødvendigheter for å utfylle en mer helhetlig kompetanse. Ved å danne ett slikt innovasjonssamarbeid vil dette skape en mer stabil vekst. En bedrift risikerer store svingninger i veksten med å drive strategisk entreprenørskap selvstendig. Samarbeidsinnovasjon vil vanligvis gi virksomheter en mer stabil vekst ved at organisasjonen deler sin kunnskap, ideer og muligheter med hverandre.

Kilde: STRATEGIC ENTREPRENEURSHIP, COLLABORATIVE INNOVATION, AND WEALTH CREATION – DAVID J. KETCHEN
 2007 – Department of Management, College of Business, Auburn University, Auburn Alabama, U.S.A.

Reklamer


Kategorier:diverse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: