Handelshøyskolen BI utdanner innovatører

alpilox-2015

Alpilox studentbedrift rigger stand på Norgesmesterskapet for studentbedrifter 2015 Foto: Ungt Entreprenørskap

Studenter som velger Studentbedrift utvikler kompetanser som Norge trenger og arbeidslivet etterspør.

Onsdag 13.januar 2016 startet NRK nysatsingen Gründerne. I første episode fikk vi møte Karina Løbø Fimland. Sammen med medstudenter fra Høgskolen i Telemark utviklet hun en forretningsidé da hun drev Studentbedrift. I serien får vi se hvordan hun jobber for å sette ideen ut i livet.

 BI skaper innovatører

Gjennom arbeidet med Ungt Entreprenørskaps program Studentbedrift får studenter på Entreprenørskap og økonomi, på samme måte som Karina, erfaring med å utvikle produkter og tjenester i samarbeid med lokalt næringsliv og andre ressurspersoner. Studentene anvender teori i praksis, de jobber prosessorientert fra idé til produkt og verdi. De må samarbeide om å løse uforutsette problemer.  I læringsprosessen utvikler studentene endringskompetanse.

Det nye arbeidslivet

”Remix – det nye arbeidslivet” var tema på NHOs årskonferanse i forrige uke. Statsminister Erna Solberg og foredragsholdere fra inn- og utland er enig om utfordringen: Morgendagen vil på ingen måte være som gårsdagen. Endring er den nye normalen, og for å håndtere endring trenger vi folk som tenker innovativt – vi trenger innovatører.

Dagens studenter skal snart møte kjente og ukjente utfordringer. De som studerer Entreprenørskap og økonomi ved BI i dag skal bidra til å finne løsninger på utfordringene som eldrebølgen bringer med seg. De skal takle miljøutfordringer i ukjent skala. De skal konkurrere i globale markeder med produkter og løsninger som vi knapt ser konturen av i dag.

BI utdanner aktive verdiskapere

– Utdanninger må endres og stimulere til kreativitet, sa Andrew McAfee, MIT-professor og en av hovedinnleggsholderne på NHO-konferansen. – Undervisning er tilrettelagt for en annen form for yrkesliv, der innovasjon og kreativitet var mindre viktig.

Programmet Studentbedrift gir studenter innovative redskaper til å bli aktivt verdiskapende – også i eksisterende bedrifter, offentlige virksomheter og organisasjoner. Innovatører trengs overalt!

Deltakelse i Studentbedrift på BI gir studentene både studiepoeng og kompetanse for framtiden. Fremtidens innovatører utdannes ved BI!

BI samarbeider med Ungt Entreprenørskap

Ungt Entreprenørskap Oslo har i over seks år samarbeidet med fagmiljøet på Institutt for innovasjon og økonomisk organisering ved Handelshøyskolen BI i Nydalen.

Ungt Entreprenørskap (UE) er en ideell, landsdekkende organisasjon som i samspill med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører tilbyr undervisningsprogrammer som fremmer entreprenørskap i høyere utdanning. Les mer her.

Studentbedrift er et pedagogisk program som gir studenter kompetanse og kunnskap om bedriftsetablering gjennom et år med oppstart, drift og avvikling av egen bedrift. Les mer her.

Reklamer


Kategorier:diverse

1 svar

  1. På tirsdag var vi en del fra linja på førpremiere av programmet etterfulgt av paneldebatt med Monica Mæland, Anita Krohn Traaseth og fler. Jeg synes at programmet og ikke minst diskusjonene som fulgte klarte å få frem en bredere forståelse av entreprenørskap og innovasjon enn det som vanligvis blir fremsitlit i media. Tommel opp for både nyansert program og kanskje litt oppklaring for folk flest om hva entreprenørskap faktisk er.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: