Kan entreprenørskap og oppstart læres på BI?

espen-brage-happynorwegian06-2017

Brage Eriksen og Espen Hinch i Happy Norwegian

Ja det kan det, men det finnes ikke én oppskrift, eller et kurs, noe andre har gjort før deg som du kan følge etter. Antagelig finner du ut ganske fort ut at du må holde ut og antagelig trives i motgang, at entreprenørskap er langt mer enn drømmen om en rask suksessfull oppstart med berømmelse og mye penger.

Alt flere viser interesse for entreprenørskapsutdannelsen vår, en treårig bachelor i entreprenørskap og økonomi. Linja har fram til nå bare vært tilbudt i Oslo. Denne høsten settes den opp i både Bergen, Stavanger og Trondheim. Vi er et dedikert og bra team av ansatte som skal gjøre så godt vi kan for å ta i mot de nye håpefulle BI-studentene i uke 33.

I løpet av de tre årene gir vi studentene innføring i entreprenørskapsteori, oppstarts metodikk samt prøving og feiling gjennom konsept- og ideutvikling, studentbedrift med omsetningskrav og mulighet for oppstart i eget AS under veiledning. Bacheloren inneholder samme basisfag som i den mer kjente bachelor for økonomi og administrasjon. Så våre entøk-studenter vil både kunne forstå og analysere bedriftsøkonomiske problemstillinger som oppstarts- og innovasjonsrelaterte utfordringer.

Til deg som vurderer å søke, du må være interessert i å gjøre en skikkelig jobb om du vil studere entreprenørskap. Det er ikke noe du gjør halvveis eller på deltid. Studiemiljøet er derfor også viktig, at du er opptatt av å delta og dele, både hva du kan, er opptatt av og har lyst til å skape. Derfor mener vi også at dette kan læres. At det både er rom for og viktig at det ikke bare er de som tar plass, har ideer og er «kreative». Ideene skal kunne settes ut i livet, det som på dansk så fint heter «iverksetter». Er du en slik, har gjennomføringskraft og evner og er interessert i økonomi, hadde det vært spennende om du  søkte deg til oss.

Vi som jobber med dette opplever at vi er heldige. Det er krevende og lærerikt. Det går av og til en «kule varmt» for det er gjennom motstand, «graving» og diskusjon de gode komplementære teamene og deretter de gode ideene oppstår. Vi har altså ikke noen gründeroppskrift, men vi har alt flere studenter som lærer seg hva som skal til, gjennom både å studere og å gjøre. Et eksempel på BI-studenter som har laget et (lite men) solid team og utviklet en egen bedrift er (snart) tredjeklassingene Brage Eriksen og Espen Hinch i Happy Norwegian.

Les mer om entøk-bacheloren her.

På vegne av entøk-teamet på Handelshøyskolen BI, Bergen, Stavanger, Trondheim og Olso, velkommen til oss!

Tor Haugnes
Fagansvarlig

Reklamer


Kategorier:diverse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: