Entreprenørlæring i kontekst

Blogginnlegg skrevet av Jeanette Lindås, ENT 3503.

Blogginnlegget tar for seg artikkelen ”The Influence of the Work Enviroment on Entrepreneurial Learning of Small- business owners ”fra 2008 skrevet av Thomas Lans, Harm Biemans, Jos Verstegen og Martin Mulders,  ved Wageningen Universitet i Nederland.

Artikkelen setter søkelyset på betingelsene for læring i små bedrifter for å forstå hvordan små bedrifter innoverer, overlever og vokser i dynamiske miljøer.

92 prosent av alle europeiske bedrifter har mindre enn 10 ansatte, og danner grunnlaget for artikkelens valg av små virksomheter med deres entreprenører i spissen.

Læring påvirker muligheten for anerkjennelsesprosesser og utvikling av ferdigheter, systemer og kulturer som er nødvendige for å opprettholde innovativ praksis. Læring er nødvendig for å utføre oppgaver og aktiviteter i entreprenørrollen, særlig læring før, under, og etter prosessen med å identifisere og forfølge forretningsmuligheter.

Entreprenørlæring foregår i hverdagens erfaringer, sammenhenger og aktiviteter forbundet med arbeidet.

For å få en mer konkret oversikt over de faktorene som ga spesifikk læring ble et tjuetalls grundere med 20-25 års erfaring intervjuet.

Disse vil bli presentert i forelesningen.

Vi sees!

Reklamer


Kategorier:ENT3503

1 svar

  1. Den største forskjellen på å jobbe i en start-up og et stort konsern tror jeg er breddekunnskapen. En ansatt i et lite nyoppstarta selskap må som regel ta for seg flere ulike ansvarsområder og mange ulike typer arbeidsoppgaver. I startfasen er det som regel lite struktur som gjør at man gjør arbeid der det trengs. I et stort godt etablert konsern er det mange ulike avdelinger, dermed utvikler de ansatte mer spisskompetanse på et spesielt område og arbeidsoppgaver utover dette er ikke ditt ansvar.

    Det kan jo også stille spørsmål om man kan trekke disse konklusjonene som de har gjort i artikkelen. Undersøkelsen ble gjort på 25 mindre bedrifter i Nederland spesialisert i drivhusbransjen. Dette er et veldig lavt antall bedrifter i en spesiell bransje, validiteten ville vært større om det var over flere bransjer og flere antall bedrifter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: